«Vi var i slummen, jobbet på barnehjem, samarbeidet med KRIK, ble kjent med mange flotte mennesker, svetta fra oss på fjelltur, opplevde det afrikanske dyrelivet på safari og snorklet på Zanzibar.»

 

Det er klassen som bestemmer i mellom noen gitte steder hvor hovedturen går og hva vi skal gjøre der. Så det vil variere litt fra år etter år, slik at det blir skreddersydd for vår gruppe! Sted, lengde og aktiviteter vil også avgjøre den eksakte prisen på hovedturen.

I Estland vil vi reise med buss i en uke sammen med Estlandsforeningen Midt-Norge og se store deler av hele landet. Estland er ikke langt unna, men det er svært stor forskjell på forholdene som de lever i og som vi lever i. Men engasjerte estlendere jobber for å bedre hverdagen for sine landsmenn, og det får vi være med å støtte gjennom denne turen.

 

«Det var krevende å reise så mange i en gruppe, men det gjorde og turen spesiell, og er gøy å ha mange å dele opplevelsene sammen med, og det er noe som binder oss sammen på en helt spesiell måte.»

 

Gjennom å reise i forskjellige land og i en gruppe vil du lære deg selv og de i klassen din å kjenne på en helt spesiell måte, og gjennom det utvikle deg selv. Sist år uttrykte noen at de ble mer tålmodig, andre mistet en fremmedfrykt de hadde og andre igjen tørr nå å by mer på seg selv.

 

Hjemme i Norge vil vi lære om bistandsarbeid gjennom å få besøk av og besøke forskjellige organisasjoner, klasseromsundervisning og frivillig arbeid i samarbeid med blant annet Sandmoen Mottakssenter. Vi vi også prøve å leve oss litt inn i andres liv gjennom rollespill, og prøve å løse utfordringer gjennom FN’s sikkerhetsråd.

 

Skolen samler inn penger til Estland og til et prosjekt i Øst-Afrika. Her vil klassen være involvert i å skape engasjement for prosjektene og komme opp med kreative måter å få inn penger på, slik at vi får inn mer penger enn årene før oss!

 

På våren blir klassen delt inn i lag, og du skal være på tur med laget ditt i to netter uten å bruke noen penger! Transport, overnatting og mat må dere ordne med selv. Og i tillegg skal dere møte noen viktige personer i kommunen dere besøker som dere skal intervjue! Er det noen som kommer i lokalavisa i år, mon tro?

 

I tillegg til disse turene drar vi til Oslo på høsten hvor vi besøker blant annet Oslo Nobelsenter og Changemaker, og til Østersund på våren hvor vi løser oppgaver på Multichallenge. Og helt på slutten av skoleåret drar hele skolen til Hellas!

 

«Jeg er utrolig heldig som er født i Norge. Jeg er også utrolig heldig som fikk oppleve Afrika, bli kjent med menneskene og se kulturen. Fantastisk tur!»

 

 

Vil du lese teksten hvor alle sitatene er hentet fra, så klikk her!