Året som forandrer

Et opphold på Fredly skal gjøre noe med deg. Gjennom året vil du oppleve nedturer og oppturer, sorger og gleder.

Faglige og sosiale evner utvikles. Forventninger vil bli innfridd og vennskapsbånd knyttes. Du lærer og erfarer, viser hensyn og tar ansvar. Du vil bli bedre kjent med deg selv.

Fredly folkehøgskole ligger i Sør-Trøndelag, 3 mil sørvest for Trondheim, nærmere bestemt i Børsa i Skaun kommune (Se kart.) Skolen eies av Stiftelsen Fredly folkehøgskole som også driver Fredly barnehage. Skolen ble stiftet i 1899, og flyttet fra Trondheim til Børsa i 1968.

Året på Fredly skal være trygt og trivelig, og vi vil at du skal føle deg hjemme.

Fredly har internatplass for ca 130 elever. Vi har gode undervisningsrom med utstyr som er tilgjengelig for elevene også på kveldstid.

Hos oss blir du møtt av en gjeng engasjerte (og en anelse sprø) ansatte. Fredly er en sporty skole, der friluftsliv, idrett og humor preger hverdagen.

Forme fremtiden

Hvem er du – og hva drømmer du om

Hva er din visjon? Karrieredrøm? Ehh…! Du er ikke alene. Over 60% av de som begynner på en folkehøgskole vet ikke hva de skal bli eller hva de skal gjøre videre. Fortvil ikke! Vi vil ta deg på alvor. Uansett hvor i livet du er, eller hva målet ditt er; Fredly har dyktige lærere med fokus på nettopp å gi deg et fantastisk år, og samtidig forberede deg på veien videre. Det er her, i et trygt og godt miljø – du får muligheten til å prøve og feile.

Så, kanskje får du hjelp på Fredly til å finne ut at du faktisk ikke skal bli ingeniør, men elektriker – ikke sykepleier, men lege.

En sporty skole

Fredly er en sporty skole. Vi lar friluftsliv, idrett og humor prege hverdagen vår. Fredly skal også være et sted for trygghet og trivsel. Respekt for mennesket står i sentrum.

Nært Trondheim

Trondheim er kjent som norges studentby nr 1. Mange av våre elever fortsetter studiene sine i Trondheim etter et år på Fredly.

Mellom Børsa og Trondheim går det rutebusser jevnlig. Lokalbussen stanser rett nedenfor skolen, mens TIMEkspressen stanser i Børsa sentrum.

Se rutetider for lokalbuss Trondheim – Børsa

Vi tror på vennskap og å stille opp for hverandre. Vil du vokse som menneske? Vil du utgjøre en forskjell i verden? Sammen former vi fremtiden. Velkommen til Året Som Forandrer!

Vil du vite mer?

Fyll ut skjemaet så sender vi deg vår skolekatalog, eller søk her!