Korona 20/21

15.06.2020:

Da er det også offisielt fra regjeringen at folkehøgskolene kan starte opp!

Fra 15. juni åpnes utdanningsinstitusjonene helt igjen, så lenge de overholder gjeldende regler og råd om smittevern. – Endelig kan både studenter og ansatte få en mer normal studie- og arbeidshverdag med åpne dører til studiestedene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Nå er det også klart at også folkehøyskoler kan åpne for normal drift fra høsten.

– Det er veldig bra at vi får avklart dette nå. Det betyr at alle som planlegger å dra på folkehøyskole til høsten, trygt kan søke og planlegge for oppstart. Samtidig får folkehøyskolene tid til å forberede seg og gjøre nødvendige tilpasninger, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Folkehøyskolenes organisasjoner utarbeider nå rutiner og veiledere for smittevern for folkehøyskoler. Folkehøyskoler skal drives etter samme smittevernregler som videregående skoler med internat. Det er styret ved den enkelte folkehøyskole som avgjør når de kan starte opp til høsten, ut fra en vurdering av lokale forhold og faglige råd og anbefalinger om smittevern (Fredly starter 22. august!)

11.06.2020:

Fredly folkehøgskole starter lørdag 22. august 2020!

I forbindelse med skolestarten må vi regne med noen tilpasninger. Du skal selvsagt ikke komme til oss hvis du er syk, da venter du til du er helt frisk! Du kan komme fredag 21. eller lørdag 22. august, vi kommer til å ta kontakt med deg før skolestart slik at vi vet ca når du kommer.

Smittevern

Før skolestart vil du få informasjon om hvilke rutiner vi trenger å ha på skolen. Vi følger selvsagt rådene fra FHI!

Lite korona i Skaun kommune

Fredly folkehøgskole ligger i Skaun kommune. I Skaun har det kun vært 5 registrerte korona-smittede, og ingen siden 2. april!

Studieturer

Vi følger myndighetenes reiseråd! Alle våre utenlands studiereiser er planlagt til etter jul. Vi er forberedt på å flytte dem så langt ut på våren som mulig, men også på å planlegge alternative reisemål hvis det blir umulig å reise til den opprinnelige destinasjonen.

Velkommen til Fredly!

Vi som jobber på Fredly vil gjøre alt for at du skal få et knallbra år. Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe, enten det handler om korona eller hva som helst annet!